Massa en sixpack??

moeder waarom trainen we...

Je wekelijkse of dagelijkse trainingssessie in de gym of op de looppiste,iedereen kijkt er naar uit(of net niet) maar wat is ons eigenlijke doel hiervan?is het om jezelf een goed gevoel te geven? Of omdat iedereen het doet en het in is? Werk je toe naar een evenement?

Het lijkt mij een logische vraag maar velen kunnen er niet op antwoorden. Bij de meeste mensen eindigt het op: "ik wil vet verbranden en spieren bij krijgen". Iedereen wil een sixpack en terzelfder tijd nog eens massa en definitie bijkrijgen. En nu komt het... hoe gaan we dat bekokstoven? Ik weet dat er heeeeeel veel mensen zijn die het internet overspoelen met de "lean muscle" mythe, maar naar mijn ervaring zal dat toch voor 99% van de mensen een heel moeilijke opgave worden.onmogelijk? Daarom niet, er zullen er wel zijn die daarin slagen, want de uitzondering bevestigd nu eenmaal de regel. Maar weinige zijn de regel. Als je wil groeien zal je calorie inname naar omhoog moeten, hoe je dat ook draait of keert, en wil je een sixpack, dan moet het in de omgekeerde richting, calorieen naar benden... Nu ik weet niet wat jullie daarvan denken, maar in mijn ogen is dat een tegenstelling. En nu komt het argument: "A ja, maar ik neem enkel, gezonde macro's binnen!" proteïne en heel gematigde koolhydraten, en weinig vetten"

Maar waar weinigen geen rekening mee houden is dat 2 van de belangrijkste factoren om spiergroei te stimuleren insuline en testosteron zijn... en wie is van die 2 de katalysator... vetten :-).

Je ziet dus, het is allemaal niet zo simpel als het lijkt, is massa bijkrijgen mogelijk?tuurlijk... kan ik een sixpack krijgen? Uiteraard... de 2samen op t zelfde moment???hmmm... moeilijk... bulken en cutten is een beproefd systeem: vraag maar aan de bodybuilders. Maar niemand zegt dat je 10kg hoeft bij te nemen om er dan 8 te cutten... probeer anders een mini cycles... probeer eerst "KG spiermassa bij te krijgen om er dan 1,5 te cutten... veel makkelijker en je lichaam gaat ook veel minder last ondervinden... just my 2cents... and now, let the haters come :-)