Training of work-out??

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is er een heel groot verschil tussen beide.

Een work out is wel degelijk een vorm van"training" het is bewegen, in elke mogelijke vorm. Een loopje, crosfit of functional wod, BJJ training,... whatever je beweging bezorgd, eens doet zweten, of what ever jij je goed bij voelt...

 

Een training is een workout, maar met een hoger doel, welke dat doel ook mag zijn. Een marathon lopen, tot betere tijd voor een sprint of je persoonlijk pr in de deadlift te verbeteren. Hiervoor zal het niet volstaan om elke keer dat je in de gym bent, alle registers open te trekken. Om zoiets te bekomen is een plan nodig, waar je je strikt zal moeten aan houden. D.w.z. niet altijd tot het uiterse gaan, techniekwerk, mobility, recup training,... raar maar waar, als het over lopen gaat vindt iedereen dit de normaalste zaak van de wereld, je loopt tenslotte ook niet elke week 42km ter voorbereiding op zoiets zwaars als een marathon.

Verplaats dit naar de gym, en iedereen wil elke keer full blast en balls to the wall gaan...

conclusie: beide zijn ok, maar verwacht niet dezelfde resultaten als je geen doel hebt en een degelijk plan om er te geraken. Train hard but smart... ;-)